Димитър Ганев: Служебният кабинет може да компрометира „изчегъртването“

12

За един месец, откакто е на власт, служебното правителство допусна много сериозна политическа грешка, която може да компрометира цялата линия на „изчегъртване“. Това е уволнението на проф. Кантарджиев, което бе прието като лична вендета и несправедливост и може да доведе до загуба на част от подкрепата, коментира пред Дир.бг политологът Димитър Ганев от „Тренд“. 

Според Ганев за един месец съставеният на 11 май от президента Радев кабинет получава разнопосочни оценки – от одобрение за оздравително прочистване до обвинение за целенасочено изчегъртване. Според него политическата линия на кабинета на президента е ревизията на предишното правителство и изчегъртване. „Радев получава цялата власт и иска да нанесе удар върху своя основен политически опонент Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ“, посочи Ганев.

Но по Конституция основна задача на служебния кабинет е реализацията и провеждане на предсрочни парламентарни избори и точно в това направление се виждат пробойни и голям проблем при доставката на машини.

„Има два основни риска – единият е гласуването в чужбина, а другият риск е с това дали ще има затруднения при вота в по-големите секции на страната, където може да се образуват опашки. Това може да доведе до демобилизация на част от избирателите, които могат да решат, че заради прекаленото струпване на хора няма да упражнят правото си на глас“, смята Ганев. Според него се забелязва ерозия в подкрепата на ГЕРБ и ръст на „Има такъв народ“, но не е ясно месец преди изборите дали това е устойчива тенденция.

„Отсъствието на г-н Трифонов от листите на ИТН може да доведе до някакъв лек отлив“, смята  Ганев. На трето място според него ще бъде БСП, а ДПС ще понесе щети след санкциите по закона „Магнитски“. „Демократична България“ обаче може да засили интригата за четвъртото място на вота, предупреди Димитър ганев..

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. РазбрахНаучете повече

Изпрати новина