Партията на Цветанов се разпада след напускането на Вълневи

6
Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов е на път да приключи самостоятелната си политическа кариера преди още тя да е започнала. Партията на Цветанов „Републиканци за България“ е на път да се разпадне в началото на предизборната кампания за 46–о Народно събрание. След като основният спонсор на Цветанов Павел Вълнев обяви, че се оттегля и ще прави собствен граждански проект, друга знакова фигура също обяви, че напуска „Републиканците“, но не и политиката. Става дума за областния координатор за Североизточна България Веселин Василев, който бе основен двигател на партията за този регион. Вследствие на това оттегляне от партийните структури на „Републиканци за България“ са предприели и  част от активистите на партията във Варна, Търговище и Русе. Това е поставило Цветанов в критична ситуация при реденето на кандидат-депутатските листи по места.

„Факт е, че още на 21 април подадох заявлението си за напускане на „Републиканци за България“. На колегите, които останаха, желая успех. Аз предпочитам да заложа на широко отворен за гражданите на България проект, който ще се наеме да дава повече решения на реални проблеми, отколкото констатирането им и експлоатирането им за политическо надговаряне“, коментира оттеглилият се от Цветановата партия бизнесмен и бивш кмет на Вълчи дол.

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. РазбрахНаучете повече

Изпрати новина