Пет екипа желаят да поемат БК “Монтана”

150

Изключително голям интерес има към треньорския пост на баскетболен клуб Монтана, разкри кметът Златко Живков. Договорът на досегашния наставник Стефан Михайлов няма да бъде подновен и монтанчанки са без селекционер.

“Стефан Михайлов беше начело на “Монтана” 6 години,  в 4 от тях взехме всичко, което можем да вземем в България. Стигнахме до три бронзови медала в Адриатическата лига. Благодарихме на г-н Михайлов. Мисля, че последните две години не бяха от най-добрите и поради тази причина ще търсим промяна в треньорския екип”, обясни Златко Живков.

В последните над 30 години женският баскетбол в Монтана е на най-високо ниво, което обяснява желанието на специалисти от Сърбия и България да станат треньори.

“Водим преговори с различни хора за поемане на отбора на “Монтана” за следващия шампионат. Половината национален отбор е от “Монтана”. Има, дори изненадващо за мен, изключително голям интерес, имаме CV на двама сръбски треньора, на три български екипа, които имат желание да работят в Монтана. Няма друг тим в България в женската лига по баскетбол, който без прекъсване да е бил на най-високо ниво в последните 35-40 години”, добави Живков.

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Източник bnr.bg

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. РазбрахНаучете повече

Изпрати новина