Солисти от ‚Пъстренец Jr.” с призови места от онлайн конкурса „Фолклорни приумици“

31

Солистите от певческа група “Пъстренец Jr” при Общински младежки дом представиха  достойно Монтана в XV–то  издание на Регионалния  детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти.

Музикалният форум се проведе онлайн преди броени дни в град Червен бряг. Равносметката от участието на възпитаниците на Асен Асенов в него е четири първи и четири втори места. Фолклорните таланти се изявиха в раздел „Народно пеене“. Зорница Антонова завоюва първо място във втора възрастова група. Второ място в същата група си поделиха  Магдалена Тодорова, Божидара Рангелова и Мария Алексиева.

Сладкопойните гласове на Елина Асенова, Дона Антонова и  Поли Петрова им донесоха първо място в трета възрастова група, а Георги Иванов се нареди на второ място. Заслугата за провеждането на конкурса е на Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1908” и Община Червен бряг.

За пръв път в своята 15-годишната история той се провежда онлайн.  В него се включиха  68 участника от различни краища на България. Те бяха разпределени в различни възрастови групи в две направления: Музикален фолклор, с раздели „Народно пеене” и „Инструменталисти” и Класическа музика, с раздел „Инструменталисти”.

Прецизността на изпълненията оценяваше жури от преподаватели от НУИ „П. Пипков” – град Плевен. Наградният фонд бе осигурен от Културния календар на Община Червен Бряг и включваше медали, грамоти и плакети за участниците в конкурса.

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Източник dnews.bg

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. Разбрах Научете повече

Изпрати новина