Затвор за злоупотребили с европари в Монтана

578

С осъдителни присъди приключи делото срещу двамата подсъдими, обвинени от Окръжна прокуратура – Монтана за незаконно получаване на средства от фондове, финансирани от Европейския съюз. 

Съдът призна за виновни И.Т. и Г.Л. за извършено от тях престъпление за предоставяне на неверни сведения. Според обвинението те са успели да се снабдят с документи на чужди фирми, за да участват в процедурата по разпределение на земеделски масиви за ползване. Оформили договори за пренаемане на земеделска земя в землището на село Чемиш за временно и възмездно ползване между няколко дружества. Пренаемодател по тях бил Г.Л., а пренаемател – подсъдимият И.Т. 

В хода на разследването е установено, че действителният управител, представляващ две от фирмите, никога не се е занимавал със земеделие, нито е упълномощавал когото и да било с такива права. На две от дружествата, представлявани от подсъдимия И.Т., били изплатени суми по няколко схеми. Общият размер на незаконно получените субсидии възлиза на 46 098,20 лева

С решение на първоинстанционния съд подсъдимият И.Т. е осъден на 3 години “лишаване от свобода” с 5-годишен изпитателен срок, а съучастникът му Г.Л. – на 2 години “лишаване от свобода” с 4-годишен изпитателен срок.

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. Разбрах Научете повече

Изпрати новина