Илчовски предостави доказателства за финансови престъпления на управляващите

133

Комисията по ревизията отново изслушва бизнесмена Светослав Илчовски. Той влезе в парламента с охрана на НСО. 

В заседателната зала той разказа как е бил рекетиран и заплашван. Част от разказите на Илчовски са свързани със собственика на фирма „Градус” Иван Ангелов. Илчовски твърди, че Иван Ангелов е в близки отношения с премиера в оставка Бойко Борисов, както и че двамата са сключвали корупционни сделки за милиони левове.

Иван Ангелов също говори пред комисията по ревизията. На свой ред той категорично отхвърли обвиненията на Илчовски. Собственикът на фирма “Градус” призна, че се познава с премиера в оставка, но увери, че контактът им е професионален. 

Илчовски обяви, че е предоставил на Комисията по ревизията на управлението на Борисов видео и снимки, доказващи финансови престъпления на управляващите от ГЕРБ.

Преди два дни търговецът се яви в комисията и разказа как е бил рекетиран и заплашван в продължение на години. Първото му изслушване бе прекъснато от група депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, които нахлуха в заседателната зала, когато Илчовски намекна, че знае коя е жената, снимала шкафа с пари и злато в премиерската спалня в Бояна.

“Всичко беше напълно контролирано от ГЕРБ. Доста изчерпателни неща съм ви дал. Достатъчно е да докажат финансови престъпления и оттам ще се разплетат нишките. Имаме обществен интерес. Не съм дошъл само аз да се жаля, тези хора – управляващите от ГЕРБ – бъркат в джобовете на всеки един човек. Купуваш си кухи акции на този човек на цена от 100 лева, а те струват 50 лв, но са зашвишили цената“, каза Илчовски в изложението си пред комисията. 

„Тези хора от ГЕРБ бъркат в джобовете на всеки. Предоставил съм на комисията снимки. Поканиха ме на разходка в Монако. Искаха фиктивен оборот. Дал съм документи, за да го докажа, от 2017 г. са те. Имам свидетели. Многократно са ме карали да правя такива сделки“, заяви още той.

Светослав Илчовски обяви още, че ще пусне сигнал до прокуратурата. Той изрази благодарността си към Софийската районна прокуратура за това, че го е “измъкнала от лапите на хората срещу него”.

Малко след началото си заседанието забуксува – от ГЕРБ поискаха документите от скандалните разкрития да бъдат публично представени пред медиите. Според Мая Манолова обаче някои от тях съдържат информация, която представлява фирмена тайна. 

От компанията се заканиха, че ще заведат всички възможни дела срещу бизнесмена и ще сезират компетентните органи за разпространение на неверни твърдения, които уронват престижа и доброто им име.

“Спазвам добрия тон, това е цирк. Г-жо председател, не е един сигнал и разказ може да се даде. Вие също участвахте в управлението. Манипулативна работи комисията. Няма доказателства. Има само един сигнал. Тази комисия не е трибунал. Години преди 89-a се четат присъди“, заяви Дани Каназирева от ГЕРБ.

Права сте, че не трябва да има чадър върху дейността, на който и да било, уверявам ви в това, затова и последната точка от днешното заседание ще бъде решение на комисият, затова кой сигнал от всичките, а те са вече над 90. Ще разгледаме“, отвърна Мая Манолова.

На въпрос на Румен Гечев (БСП) той обяви, че се е съгласил във фиктивни сделки през 2017 г. в полза на Иван Ангелов в размер на 60-70 милиона лева. 

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. РазбрахНаучете повече

Изпрати новина