Нова система за уведомяване при нарушение на Закона за движението по пътищата

РЕКЛАМА

Избрахме за вас

Вчера МВР представиха нова практика за известяване при издадени фишове, електронни фишове или наказателни постановления за нарушение на Закона за движението по пътищата. Сега това ще става чрез кратки текстови съобщения по телефона (SMS), електронна поща или Вайбър. Това е в отговор на ангажимента за намаляване на жертвите от пътнотранспортни произшествия, каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Новата система позволява по-добра събираемост на налаганите глоби и по-бързото достигане на известието за извършеното нарушение. Собствениците на автомобили ще получават съобщения относно нарушенията, номера на автомобила, както и размера на дължимата сума. Също така ще могат да видят самото нарушение и при желание да го платят, дори и невръчено. Новата система реално работи от 16 октомври 2023 година и е предоставила важна информация на гражданите.

 

Зам.-министър Мундров благодари на екипите на двете министерства, реализирали новата система, и заяви, че ще се работи по добавянето на други важни за гражданите услуги. Министър Стоянов подчерта, че новата система е допринесла за интересните резултати при плащанията на глоби – около 11 милиона лева през октомври 2023 година, което е с 2,5 млн. повече спрямо същия период на миналата година.

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Следваща
РЕКЛАМА
Монтана
18 май 2024
overcast clouds
20 ° c
18 c 15 c
нд
23 c 14 c
пн
20 c 16 c
вт
19 c 14 c
ср
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА