33 °c
Montana

Промени в Наредбата за работното време и отпуските: Право на продължен платен отпуск за работещите в социалните услуги

Не пропускайте!

Правителството е направило промени в Наредбата за работното време, почивките и отпуските, които засягат прехвърлянето на отпуска при бременност и раждане след 6-месечна възраст на детето на един от родителите.

Тези промени са в съответствие с Кодекса на труда, който позволява отпуска да се ползва и от бабите и дядовците на детето при определени условия. Също така, са определени и правилата за прехвърляне на отпуска при осиновяване след 6 месеца.

За да ползват този отпуск, бабата или дядото на детето трябва да подаде писмено заявление и копие от удостоверението за раждането на детето. Предприятието, в което работи, трябва да одобри отпуска от деня, посочен в заявлението. В случай, че работещият няма право на отпуска, работодателят трябва да уведоми незабавно за отказа си.

Промените в наредбата също така включват удължаване на платения годишен отпуск за работниците в социалните услуги.

Педагозите, специализираните педагози и социалните работници, които предоставят социални услуги за деца, ще имат право на 36 работни дни отпуск, докато управляващите социалните услуги ще имат право на 30 работни дни.

Основните специалисти и препоръчителните специалисти, работещи в тези сфери, също ще имат определен брой работни дни отпуск.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Следваща

Welcome Back!

Login to your account below

Вземете вашата парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, за да нулирате паролата си.

: 0