МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД с много наградени по повод Международния ден на сестринството

В чест на юбилейната 20-та годишнина от създаването на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/  и Международния  ден на медицинските сестри – 12 май – изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД, д-р Тони Тодоров връчи шест награди на професионалисти по здравни грижи от дружеството. Отличените са Невена Василева – старша мед. сестра на отделението по ортопедия и травматология, Таня Иванова – мед. сестра в отделението по нервни болести, Димитринка Димитрова – мед. сестра в мултипрофилно спешно отделение, Елеонора Асенова – акушерка в отделението по неонатология, Анна Георгиева – старша лаборантка на клинична лаборатория и Миглена Иванова – старша мед. сестра на отделението по инфекциозни болести.

Юбилейната годишнина на БАПЗГ беше отбелязана в Монтана подобаващо с голямо събитие, което събра над 200 професионалисти по здравни грижи от цялата област Монтана, работещи в четирите болници, амбулатории, РЗИ, училища и детски заведения. Бяха връчени награди на отличените на регионално ниво професионалисти по здравни грижи. Две от наградените са от МБАЛ-Монтана, а именно Красимира Каменова – старша мед. сестра на отделението по пневмология и фтизиатрия, и Петя Начева Георгиева – старша акушерка на отделението по акушерство и гинекология. Наградите им бяха връчени за техния богат опит, висока отговорност и взискателност при изпълнение на работата, умения за работа в екип, милосърдие и огромна сърдечност. Те ежедневно се  доказват като непрекъснато повишават своята квалификация и професионално ниво, притежават качествата, знанията и уменията и се радват на висока удовлетвореност от пациентите си, се казва в аргументите за номинацията им. Специална награда за цялостна дейност получи д-р Даниела Белниколова – зам-директор по медицинската част на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД – Монтана.sestri3(1)

Медицинските специалисти на събитието получиха приветствия и специална благодарност за грижите, успехите и личните си човешки качества от кмета на община Монтана г-н Златко Живков и от името на БЛС в Монтана в лицето на д-р Людмил Джурджов.

 

 

Източник

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Новините Монтана Желаете ли да получавате известия от нас?
x
Разрешавам