31 °c
Montana

МБАЛ-Монтана стартира инициатива за безплатни прегледи от специалисти на място в отдалечени селища на областта

Не пропускайте!

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД – Монтана, е втората болница в страната, която се включва в инициатива на президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев за организиране на безплатни медицински прегледи от лекарски специалисти в отдалечени региони на страната.Целта е хората от отдалечените села, които не могат  да пътуват  да получат високоспециализирана консултация и медицинска помощ.

Акцията стартира днес в трите най-отдалечениточки в община Монтана – селата Славотин, Долна Рикса и Клисурица. С подкрепата на местната власт рано сутринта с автомобил на МБАЛ тръгна екип от медици – д-р Стефан Чакъров – хирург, д-р Каменова – пулмолог, д-р Давидова-кардиолог, начело лично с изпълнителния директор на болницата д-р Тони Тодоров, който е специалист по детска хирургия, и кмета на община Монтана Златко Живков.

В 9 часа започнаха прегледите в селата Долна Рикса и Славотин, а от 11 часа в село Клисурица.  Лекарите преглеждат пациентите в здравните пунктове на селата, като за  акцията кметовете и кметските наместници са информирали местното население предварително. От рано сутрин десетки хора очакваха медиците изключително радушно и с благодарност за вниманието от страна на болницата и общината. Бяха прегледани  почти 60 души в трите населени места.

Изпълнението на тази належаща  грижа за хората в отдалечените райони бе уговорено при посещението на служебния министър Асен Меджидиев в областната болница неотдавна. Тогава министърът даде много висока оценка за работата на лечебното заведение пред медиите и колектива на болницата. Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров прие ангажимента да осигури пътуващите специалисти, за които беше преценено, че е най-полезно да бъдат пулмолог, кардиолог и хирург.

Монтана е вторият регион, който стартира тази полезна кампания. Вече тече подобна инициатива в Добрич, предстои да се включи и Бургас засега.

След община Монтана екипи от МБАЛ-Монтана ще продължат да преглеждат безплатно на място хората и в други общини на областта.

Източник

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Следваща

Welcome Back!

Login to your account below

Вземете вашата парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, за да нулирате паролата си.

: 0