МБАЛ-Монтана стартира инициатива за безплатни прегледи от специалисти на място в отдалечени селища на областта

Избрахме за вас

МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД – Монтана, е втората болница в страната, която се включва в инициатива на президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев за организиране на безплатни медицински прегледи от лекарски специалисти в отдалечени региони на страната.Целта е хората от отдалечените села, които не могат  да пътуват  да получат високоспециализирана консултация и медицинска помощ.

Акцията стартира днес в трите най-отдалечениточки в община Монтана – селата Славотин, Долна Рикса и Клисурица. С подкрепата на местната власт рано сутринта с автомобил на МБАЛ тръгна екип от медици – д-р Стефан Чакъров – хирург, д-р Каменова – пулмолог, д-р Давидова-кардиолог, начело лично с изпълнителния директор на болницата д-р Тони Тодоров, който е специалист по детска хирургия, и кмета на община Монтана Златко Живков.

В 9 часа започнаха прегледите в селата Долна Рикса и Славотин, а от 11 часа в село Клисурица.  Лекарите преглеждат пациентите в здравните пунктове на селата, като за  акцията кметовете и кметските наместници са информирали местното население предварително. От рано сутрин десетки хора очакваха медиците изключително радушно и с благодарност за вниманието от страна на болницата и общината. Бяха прегледани  почти 60 души в трите населени места.

Изпълнението на тази належаща  грижа за хората в отдалечените райони бе уговорено при посещението на служебния министър Асен Меджидиев в областната болница неотдавна. Тогава министърът даде много висока оценка за работата на лечебното заведение пред медиите и колектива на болницата. Изпълнителният директор д-р Тони Тодоров прие ангажимента да осигури пътуващите специалисти, за които беше преценено, че е най-полезно да бъдат пулмолог, кардиолог и хирург.

Монтана е вторият регион, който стартира тази полезна кампания. Вече тече подобна инициатива в Добрич, предстои да се включи и Бургас засега.

След община Монтана екипи от МБАЛ-Монтана ще продължат да преглеждат безплатно на място хората и в други общини на областта.

Източник

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Следваща
РЕКЛАМА
Монтана
23 април 2024
light rain
11 ° c
21 c 9 c
ср
14 c 7 c
чт
17 c 7 c
пт
17 c 9 c
сб
РЕКЛАМА