25 °c
Montana

Отчет за дарения и финансирания в изборната кампания за 29 октомври 2023 г.

Не пропускайте!

Информация за даренията на физически лица може да бъде намерена в Единния регистър по Изборния кодекс – ЕРИК, който поддържа Сметната палата.

До момента са направени 1 091 дарения на обща стойност 2 268115 лв., при които паричните дарения са 2 224 149 лв., а непаричните – 43 966 лв.

Друга информация, която може да бъде намерена в ЕРИК, е за финансиранията със средства от кандидати/членове на инициативни комитети. До момента са заплатени 1 796 такива финансирания на обща стойност 2 522 782 лв., като паричните финансирания са 2 047 862 лв., а непаричните – 474 920 лв.

Сметната палата напомня на участниците в изборите, че трябва да представят пред Сметната палата до 8 декември 2023 г. отчетите си за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания.

За повече информация и точни насоки за отчитането на предизборната кампания може да се консултирате с информационната брошура на Сметната палата, която може да намерите на този линк.

Изготвянето на отчетите следва да бъде в съответствие с утвърдените образци на Сметната палата, които са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс. За повече детайли относно съдържанието на отчетите, моля посетете тази страница.

Отговорните за медийни услуги, социологически и рекламни агенции трябва също да предоставят информация за предоставените услуги на партиите, коалициите и инициативните комитети до 8 декември 2023 г. Конкретният образец за предоставяне на информация може да бъде намерен тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Следваща

Welcome Back!

Login to your account below

Вземете вашата парола

Моля, въведете вашето потребителско име или имейл адрес, за да нулирате паролата си.

: 0