Отчет за дарения и финансирания в изборната кампания за 29 октомври 2023 г.

Информация за даренията на физически лица може да бъде намерена в Единния регистър по Изборния кодекс – ЕРИК, който поддържа Сметната палата.

До момента са направени 1 091 дарения на обща стойност 2 268115 лв., при които паричните дарения са 2 224 149 лв., а непаричните – 43 966 лв.

Друга информация, която може да бъде намерена в ЕРИК, е за финансиранията със средства от кандидати/членове на инициативни комитети. До момента са заплатени 1 796 такива финансирания на обща стойност 2 522 782 лв., като паричните финансирания са 2 047 862 лв., а непаричните – 474 920 лв.

Сметната палата напомня на участниците в изборите, че трябва да представят пред Сметната палата до 8 декември 2023 г. отчетите си за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания.

За повече информация и точни насоки за отчитането на предизборната кампания може да се консултирате с информационната брошура на Сметната палата, която може да намерите на този линк.

Изготвянето на отчетите следва да бъде в съответствие с утвърдените образци на Сметната палата, които са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс. За повече детайли относно съдържанието на отчетите, моля посетете тази страница.

Отговорните за медийни услуги, социологически и рекламни агенции трябва също да предоставят информация за предоставените услуги на партиите, коалициите и инициативните комитети до 8 декември 2023 г. Конкретният образец за предоставяне на информация може да бъде намерен тук.

Изпращайте ваши снимки и информация на news@montana-live.tv
За още новини от Монтана и региона се присъединете към нашата facebook група.

Прочетете още

Новините Монтана Желаете ли да получавате известия от нас?
x
Разрешавам