Вижте кои от ковид мерките падат от утре

317

Със заповед на здравния министър от утре част от мерките в страната стават по-леки.

Според заповедта от утре – 12 април присъствено в училище се връщат най-малките ученици от 1-и до 4-ти клас. С тях ще учат и децата от 7-и, 8-и и 10-и клас за срок от две седмици.

От утре присъствено във висшите учебни заведения се допуска единствено провеждането на практически занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти. 

Възобновяват се и семестриалните изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда. Ще се провеждат и държавни изпити и защити на дипломни работи.

От утре отново е позволено и провеждането на културни и развлекателни мероприятия – фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство при спазване на съответните противоепидемични мерки. 

От утре се разрешава ресторантите да работят при 50% от капацитета си и с удължено работно време до 23 часа.

От утре се подновява и провеждането на курсовете на БЧК по оказване на Първа долекарска помощ на пострадали при ПТП, курсовете за кандидати за водни спасители и заверката на талоните им при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. 

От петък, 16 април отново ще заработят и магазините, които са на територията на големи търговски цeнтрове и молове.

Това е и денят, в който под условие ще отворят и казината и игралните зали. И при тях това ще стане при 50 % от целия им капацитет.

Баровете, дискотеките и нощните клубове се очаква да отворят на 29 април, като и при тях позволеният капацитет е 50 %.

Харесвате това което правим?

Последвайте ни във Facebook и в Twitter. Присъединете се и към Facebook групата ни.

Източник dnews.bg

Montana-Live.TV използва "бисквитки". Продължавайки с разглеждането, Вие приемате използването на бисквитки. Разбрах Научете повече

Изпрати новина